Araştırmada, her 20 hadiseden birinde sağlıklı beslenmenin ehemmiyeti belirlenirken, kanser riskinin gerçek beslenmeyle yüzde 35’e kadar düşürülebileceği sonucuna varıldı.
Her gün alınmalı
Uzmanlar, kanserle savaşta yoğurt, inek sütü, sardalya üzere besinlerde varlıklı bulunan kalsiyum ile meyve, sebzede bol olan liflerin bedeni tümörlere karşı koruduğunu bildirdi.
Kalsiyum mineralinin kemik, kas ve kalp sıhhatinin korunmasına yardımcı olmasının yanı sıra kansere karşı da güçlü bir gözetici olduğunu vurgulayan araştırmacılar şunları söyledi: “Kalsiyum, kalın bağırsaktaki yağ asitlerini bağlamaya yardımcı olarak kanser hücrelerinin oluşumunu önleyebiliyor. Her gün süt, yoğurt, çavdar ekmeği, brokoli üzere kaynaklardan 1.000 ila 2.500 miligram ortasında kalsiyum alınması lazım. Bir bardak inek sütünde 300 miligram kalsiyum bulunuyor. Besinlerdeki lifler de kanserojen unsurları bağlayarak bunların bedenden atılmasına yardımcı oluyor.”