Malatya’nın Orduzu Mahallesi’nde yaşayan Bingöl ailesi sabahın erken saatlerinde tandır yakarak başladıkları ekmek üretim mesaisini akşam saatlerine kadar sürdürerek konut iktisadına katkı sunuyor.
DHA’nın haberine nazaran Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenen yöresel ekmeği yaparak sattıklarını birebir vakitte sipariş üzerine farklı kentlere yolladıklarını belirten Ali Bingöl, “Hamuru tereyağı ve süt ile yoğrulan bu ekmek Malatya’ya has bir ekmektir. Yaptığımız ekmekleri sipariş ile kentler ortasına kargo aracılığı ile gönderiyoruz. Ekmek üretiminden evvel tandırımızı 1,5 saat kadar alevli ateş ile yakıyoruz. Ateşimiz köz haline döndükten sonra 2 saat kadar da közümüzü dinlendirip ekmeğimizi yapmaya başlıyoruz. 20 yılı aşkın müddettir ekmek yapıyorum ve talep çok olunca eşim ve çocuklarım ile birlikte geçimimizi sağlamak ismine ticaretini yapmaya başladık” dedi.
Eşi ile birlikte şiddetli bir mesai içerisine girerek hem yöresel lezzet kültürünü yaşatmaya hem de hanelerine kar sağlamaya çalıştıklarını belirten Nuray Bingöl ise, “Severek yaptığım bu işi eşimle ilerleterek konutun iktisadına katkı sağlıyorum” diye konuştu.
(DEMİRÖREN HABER AJANSI)